De feederhengels zijn vaak de langere en zwaardere uitvoeringen van de winkle picker.

De winkle picker is een lichtere hengel voor het vissen op witvis. De techniek die wordt toepast bij het vissen met een winkle picker verschilt niet t.o.v. de feederhengel.

De winkle picker is een echter prima om bij stilstaand of rustig water te vissen, zoals een vijver, omdat de top vaak lichter en daarmee gevoeliger is. Aan de dunnere top van de winkle picker is op te merken of er vis bij of aan je haak zit.

Het verschil, van de winkle picker en de feederhengel zit in het formaat van de hengel. Een winkle picker is een iets lichtere en dunnere hengel dan een feederhengel, een winkle picker heeft een lengte tussen de 2 en 3 meter terwijl een feederhengel vaak langer is.

Een winkle picker is minder geschikt om te gebruiken met een zwaardere voerkorf terwijl een feederhengel hier wel weer geschikt voor is.

Doordat de winkle picker zo licht en dun en ook niet al te lang is, kan men er minder ver mee werpen.

Met een feederhengel wel kan men wel verder werpen, en daarom wordt de winkle picker dan ook vaker gebruikt om dichter bij de kant te vissen.

Bij de winkle picker en de feeder hengel word bij beide gebruik gemaakt van een voerkorf.

Echter bij de winkle picker zullen de korven minder van gewicht zijn.

Vraag u zelf altijd af, in welk soort water ga ik de hengel gebruiken.

Informeer bij lokale vissers welke vissoort je kan verwachten.

De lokale vissers weten vaak ook op welke afstand men vis kan verwachten.

Ga voor aanschaf van een hengel altijd naar een lokale hengelsport winkel, leg goed uit hoe en waar u de hengel wilt gaan gebruiken.
Info van lokale hengelsport winkel, of info verkrijgen van de lokale vissers is meer plezier van u aanschaf.